CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, November 27, 2011

Intro plezzzzzz...

Hyep kawan2..
Assalamualaikum u olz...
Baru aku sedar diri yang aku byk cerita menda2 merapu..
Tanpa mengintro sikit sebyk about blog aku yang poyo-poyo gedik ni..
Muahahaha..ngee~ :D
Okey actually aku bukan la blogger hebat seperty mereka yang banyak pengikut..
Entry meletopppss..kebaboom...!!
But bagi aku pegikut yang ada kat blog aku ni adalah kawan2 aku..(~,~)
Coz..aku bukan sesape nak ada pengikut bagai..
By the way thanx ya frens..
Yang mane ada komen2 ngan terjah kat shoutmix tuwh..
Thanx gak yang sudi gatalkan mata baca entry2 gelabah aku ni..
Aku wat blog ni sekadar suka2..
Meluahkan apa yang  terkandung lam isi sel2 otak aku ni..
Tak lupa jugak jilid2 buku yang ada dlm kotak hati aku ni..
Nak bersuara..aku tak biasa sgt cter2 kat org..
Thats why aku menaip dlm blog ni..hihi..
Actually benda ni seronok la..
Bole kongsi2 cerita kan..
Aku pon suka jgak baca2 blog kalian..
Ada yang enak di baca..
Aku akan komen..
Tak pon aku jerit jek kat shoutmix korang..
Law tak ada shoutmix tu..aku jerit je mcm sakai..hehe
Lagi satu aku wat blog ni tok luahkan rasa cinta aku kepada mereka yang aku sayang..
Kerana..tanpa mereka..mcm xder oksigen jek paru2 aku..

Tentang Ain:
-Full name aku Noorain binti Razali
-Panggilan dari mereka (ain,along,syg..hihi)
-Kadang2 byk ckp..kadang2 pendiam..(ikot mood)
-Seorang yang berangen..
-Tak suka org ckp belakang..
-If aku suka..aku akn kata suka..and vice versa
-Suka matematik..hihi(tapi cont nursing..tak pham)
-Taken by Mohd Hafiz Azizan bin Mohamed Nasri..insya'Allah beliau bakal suami aku..
-Kata haty aku selalu nye tepat..
-Caring tapi garang..(adek2 ckp..huhu)
-Belum pro memasak...(malu..malu)
-Sgt suka menyanyi..(peduli org kata suara mcm katak x ckop oksigen)
-Senyuman Apis adalah pengubat seribu satu penyakit haty..sebap law dye angen..dye takkan senyum langsung..hampeh!!
-Cadbury adalah coklat kegilaan aku..
-Purple warna kegemilangan aku..(motif)
-Nasi Goreng again n again..love it..
-Impian..nak jadik manusia berjaya dunia dan akhirat..
-Nak kawen ngan apis ngok ngek..pastu ada baby yang comel..hihi(gatal!!!)



Kau Racun..Kau Penawar..

Toink..toink..toink..(sambil lompat depan notebook ni..hihi)
Assalamualaikum there..
Ekh lupa..selamat pagi u olz..
Sejuk bangat deyh..hikhuk~
Okey bebeh..again and again..
Berkaitan yayunk ngok ngek aku yang sowang tuh..
Entah kenapa aku suka giler nak story sal dye..
Dye ni wat aku byk nak bercerita..
Mcm penglipurlara lah pulop kite ni kan??
apeee pon cannot lolx..
Persoalan aku kepada sang kekasih..
Mok..nape kau wat aku ketawa??..
pastu kau wat aku sedih lalu aku pon nanges??
Kau nak soh aku jadik mcm org giler tu ea..
jap kang ketawa..jap kang melalak cam sakai..
Kau ni mang lebey la babe..
Jangan sampai aku panggang kau wat santapan harimau yunk..
Tapi mane sampai haty aku nak wat gitu..
Kang x memasal aku sunyi sowang2..
Pon bole giler gak..
Yunk..kau ni spesies racun ke penawar??
Aku pon x pham kekadang..
Bila aku tgok kau sebenarnye aku tgok diri aku sendiri kat cermin..
Sebap angen kau tu same dgn je ngan angen aku kan??
Mood mcm hape je..
x ada arah tujuan kekadang..
Tyme kte baek..memang very the sweet..
Lbey manis dari gula Melaka gittew yunk..
Tapi law da gadoh..
Masya'Allah..
pkir 40 kali aku..
kau ni bf ke musuh ketad aku??
Dahsyat....!!!
pastu kite baek balek tanpa sape2 mintak maaf..
Mcm gadoh budak2 ler kate ko..
Yunk siyesly talk..
Asal aku ngah bertekak ngan kau..
Mesty masa tu muka aku da mcm kucing kne sepak terajang..
Tak dpt aku nk explain kat kau..
Pokoknye aku mang moody lar..
Sakit haty ngan kau...
padahal tak perasan kau pon sakit haty ngan aku..
Masalah dpt pompuan keras kepala mcm aku..hik3..
Tapi gadoh2 pon kau tetap nombor satu bebeh..
Kau selalu soh aku g carik orang yang lbey baik n perfect..
Kau giler ke apis..
Da name aku ni degil..
ape lagi haty aku...
Kalau rase syg bole pindah2 mcm wat pemindahan organ...
Takpe lagi..(wat pemindahan organ pon seksa ngok!!!)
Aku ni mlot jer mcm sakai haram..
Tapi aty aku penoh ngan bunga2 cinta ko taw???hahaha..
Kadang2 yang terbaek tu maybe pada pandangan orang lain..
Tapi bukan pandangan aku..
Sebap aku asek pandang kau je doe..hehe
Yayunk ngok ngek..kau tu special bangat..
Mcm ABC special tuwh..ahaks..
Da la..semak jer tulis pepanjang..
Okey..tata titi tutu jah2 sekalian..
Adios.... =D

p/s: again tade gambo....malas nak letak..hope enjoyyyyyyyyy..


Friday, November 25, 2011

Berjalan Bersama

Assalamualaikum w.b.t...
Heyyo guys..
Apa kabo sume?? i sihat je Alhamdulillah..(padahal orang ta tnye pon..ahaks)
Ok..jap ea..nk lap peluh...fuhhhhh!!!!
Ok sygs..
Ni nak cter balek sal my incik..
Da lame kod x cter sal si oncet neyh..
Bangon tid0..bang0n tid0..
tetttt..
8 bulan sudaa berjalan bersama dye..
Opsss..maksud berjalan bersama bukan aku dok berkepit ngan dye sambil jalan ok...
Mampos!!!
hahaha..
Masya'Allah..kepenatan tu Allah s.w.t je yang taw..
Even dlm 8 saat pon mcm2 bole berlaku..
Ni pulak 8 bulan..
Ni bukan citer dongeng ok..
Aku bukan kuwat perasan mcm kaw..(tok yang berkenaan)
Orait..if aku kata..aku owayz happy dlm tempoh 8 bulan ni..
totally bodo2 u olz kne kencing..
Mesty la ada pahit n manis nye..
Ngat kitorang ni malaikat??
Tak aku wat dajal..dye wat dajal ngan aku..
Then same2 sakit aty n sakit jiwa..
But we all da decide nak same2 even ape pon jadi..
Kan awak kan??(mcm la dye baca)
Okey..kitorang law gado..gadohnye luar biasa..
Ish..ish..ish..
Kaw pe taw??taw nak mengata je kan??
Tak taw benda yang jadi..
Pastu dok ngumpat je..
Ngat aku ta taw??
Kemon gurl..
Kalau kau ase aku bodo..yang bodo tu sebenarnye kau..ok???
Aku..tak ada masalah nak waqafkan bf aku..
Tp kalau dye yang taknak..
Kau ase kau bole bersama dye ke??
Pkir la bek2..kau bunuh aku pon..
Belom tentu dye nak ngan kau..
0k..sekian terima kasih..
Leb-leb...semakin hary semakin syg aku kat kau..
Mekasih taw yayunk sebap still ngan aku..
Kau ni nakal..aku denga mcm2 cite bruk sal kau..
Sampai aku hampir ilang kepercayaan pada kau..
Tapi aku taw sebenanye kau tak mcm tu lagi kan??
Aku lagi kenal kau b..
Aku taw kau syg aku kan??
Kau slalu nyanyi tok aku..
Kau selalu kacau aku tido tngah2 mlm buta kan b..geram aku!!
Paksa aku bangon teman kau mesej..
Pastu kau pulak bantai tido sampai mata aku da x dpt sambong tido..grrrr!!
Tp sbp tu lah aku bakal rindu kaw bila kau xada ngan aku..
Kdg2 kau kejot aku pagi2..
Aku sengih je tgok kau yang kol..
Aku sayang kau..
Aku harap kau pon sayang aku..
Aku tetiba sgt rindu sama kau :'(
Tadi da la aku nmpk kau..haha..cekci lolx..
Kau kan bhan tok aku menganjeng..
Law tak ada kaw..
Susah la nak menyanyah kan yayunk??
Ok bai :)

p/s: maaf xletak gambo..kawan malas la..hee~agak sengal pilih tulisan kaler merah ngan background kuning..

Tuesday, November 22, 2011

Peace yawww =D

Assalamualaikum guys...
senyum senget sket..:/
Amboi happy nampak Malaysian people..
Termasok owg yang ngah menaip ni..
Tido sambil senyum senget kot mlm tadi..
Cewah..
Terbaek la skandal2 aku maen bola..
Even byk drama king..haha
Emo skali maseng2 tgok bola last nyte..
Aku???huh..jgn ckp ar..
Mulot dok nyumpah seranah player indo jer..
Maen cam gam bin pang..
Pandai tapi tak ckup bijaksana..
Lawak pon ada..sebap aku ni jarang melayan bola..
Tetiber jek aku terjebak..
Sbp terasa kemeriahan even tgok kat umah jer..
Mak aku da terpekik terlolong da..
MAk tok aku wat muka pelik jer tgok..
Sampai kan dye kata..apahal mcm nak gadoh jer ni???
hahahaha..gasak jah!!
yang penting kita enjoy..
tapi yang aku tak pham..
pakcik aku tgok bola mcm org stupor (xada feeling)
kitorang da mcm sakai da men jerit2..
hikhuk....(~,~)
menggelabah ken????
yang penting...
Malaysia champion..
kau ader??kau takder kau diam!!!


tangisan kecundang :)
mood: patah suda sayap garuda..peace <3


Monday, November 21, 2011

150 million by FJ

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa dia bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“Saya mungkin baran tak kira masa”
“Tapi saya tahan kalau salahnya saya”
“Saya mungkin saja keras kepala”
“Tapi saya manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Saturday, November 19, 2011

Nobody Perfect atawpon Takde Sape Sempurna..

Assalamualaikum ukhti..senyum sikit :)
Okey..pham tak tajuk tu???
ha???xpham..g bukak kamus..hihi
Orite guys..smua pon taw ryte nobody perfect..
Memang pon..anak sepupu titew pon taw la kaka :p
Kita dijadikan Allah s.w.t memang tak sesempurna Nabi Muhammad SAW ken..
Thats why la..kat dunia ni ada org yang suka kita..
Ada jugak yang i hate u damn much la mangkok..
OK..tu saya faham..
Coz..aku pon ada haters kat lua sane..
Sbpnyer..hanya mereka yang tahu kan??
Name pon aku ni manusia biasa..
Memey tak ah nak lari dari buad silap dan dibenci org..
Lantak ar..janji kau bahagia..
Atleast dlm life kita ni kita wajib wat yang terbaik..
Even orang lain memandang serong..
Its okay darl..
Wat je ayat gni..
Kau hal kau,aku hal aku..ceyh..mcm ayat JAI jer..
kuang..kuang..kuang..
Apo laie ekh den nak koba..ermmmmm!!!(thinking fer a while)
tetttt...ok2..
Apa yang aku paling tak minat..
Manusia jenis tamak haloba plus plus..
Melampau..lemak berkrim pangai cam sakai haram ko ea?
Tamak harta tak kesah lagi..
Ni tamak laki..hadoy!!kau ni bodo ke bingai ha?
Lawak doe..da terang2 kau tu in a relationship with someone..
Bole pulak nak menggatai ngan bf haku pulak 2..
Dasar birah kan kaw??!!!
Pastu kau nak maki aku pulak ken..
Tgok diri tu dulu sebelom nak azankan aku la weyh!!!
Mangkuk jamban tol..
Wat malu pompuan jer doe kau..hahaha
Sumpah lawak cam badot no kau..lalalala
Uppppssss...maaf..bab2 cenggini mang agak laser siked yoo..
peace(~,~)
Kbye....salam choki2 dari saya..

stop dreaming lar...puihhh..

Yayunk Kemba yang Semak...huehuehue..

Assalamualaikum pembuka bicara..ceyh..menyanyah dah!!!
Ish3..semenjak bermenjak-menjak ni..
rajin bebeno teman update blog..
dah bosan tahap raja cipan dah ni...
Maunyer tak..bukan selalu pon dpt rajinkan diri maen taip2 bagai ni..
tak koser mak nox..
tapi g wat blog..ape ke bangang nyer lah hai kate ko..
hari ni beday cik kemba saya..
opssss bukan kemba betol lah..
we all satu batch..
tapi rmai betol yang kompius..
nak2 tyme kitorang posting sesama..
mesty mike akan pggil aku ekyn..
dan ekyn plak mike panggil ain..
gasak lah jah oiiii!!!!
persamaan nye muka ngan bulan lahir je pon..
pangai totally tak sama lah ken..
coz ekyn tu lembot sket..
haku????!!!!
jangan ckp la..mood swing tak menyudah..
slalu jgak la ekyn ni kne sound..
sian ko nox..
kita kalau gadoh mesty dua2 nanges ken???
aku ni dari segi fizikal mang x rapat mcm belangkas pon ngan ekyn..
but...dari segi jiwa..rapat..
aku sayang dye ni..
mang da mcm kembar betol..
tapi tataw la ken dye???
(tacink jap..haha)
tapi aku terkilan coz..dye tak dipanggil interbiu..
naseb dye tak tacink ngan aku..
maw menggelabah nanty :)


ni lar budak senget tuwh...gedik khan???
BTW..i lap her <3



Friday, November 18, 2011

Di Saat Aku Mencintaimu

Hyep gegurl n boboy sumer....
Assalamualaikum..uppssss..lupa la...hehe
Regarding lagu tema blog aku ni..
Aku memilihnyer kerana tetiba teringat perkenalan ngan incik..
Dia bagi lagu ni kat kita..
sweet la dear..
Tapi lately sgt sedey..
Sbp terasa jawuh haty je ngan dia..
Nape tah..mungkin aku salah kod :(
Walaubagaimanapon..aku masih syg dia lolx..
senyum sikit :)
Masa dulu2 dye slalu nyanyi lagu ni..
Gegurl sukew..(alamak gediks la pulak..sori2..)
Ucuk..kita rindu la nak deng0 awak nyanyi lagu ni t0k kita..
Law awak tak ngan kita lagi..
Mane kita nak cari org yang bole nyanyi mcm awk..
I love you b..(gatal bole???)..hehe
Okie..tu je dulu wat mlm ni..
Bubye Lalink <3
Sekian.....tettt....



Aku adalah aku....toink3...

Assalamualaikum sayam..awww..
Aduh!!still fail mereka tajuk blog...
Lempang diri sendiry satu kali..
Ok guys..wa ni bila da bosan dok mcm batu nisan..
Mula la nk gatai jari taip enteghi (entry) baru ni..
Ngada2 lbey khan????
Aku tataw da nk story apa..
Cuma aku rasa hari ni hari pelik..
Akukah yang pelik ataw harikah??
Kompius Mak andir jap kat situ..
Hadooooyyyyy!!
Bodohla bosan ni..(tetiba bosan kne bodoh en..bole??)
Hari2 aku bosan sebenanyer..
Bila la nk keje..elak keje lbey bosan dari menganggur ken??
lalalalalala<3
Aku sebenanyer kangen saat2 student..
skunk ni nak keep in touch ngan kengkawan pon guna fb jer..
untonglar ada fb..kan,kan.kan???eheks..
Hurrm apa lagi nak bebel erk..
Dah la..tu jer kot..
Hobi aku bukan membebel pon..
Kbai..
Salam tak berapa nak sayang dariku..cewah!!!!
See yaa bebeh!!!!(tak payah nak bebeh sgt la kaw..)

kau geli??? ekh..kau punya pasal lah..ni blog kau ke bangsat???!!!

Thursday, November 17, 2011

Cinta Mati

Assalamualaikum awak2 semua...
Cinta Mati..ada ke???
ofcoz lah ade kan..
ok guys..tadi aku baru baca satu blog niey..
Masya'Allah..serius sgt sedih..
untong aku tak PMS..maw melalak depan lappy kang :(
Entry dye sangat menyentoh haty cumel aku ni...
kehilangan seorang boyfie yang baru jep couple 10 bulan okie..
sooooo sad bebeh!!!!
Al-Fatihah utk that guy...
Persoalannyer..ada ke cinta maty aku eak???
Arwah ayah aku tu cinta maty mak aku..
Aku sgt sayang kat arwah..
Sob3..itew sedey.. :(
Wokey..thats all dear..
See yaa fer the next entry keyh...
Sekian dari saya:)

awak..saya harap awak cinta mati saya <3

Interview oh interview...

Hyep..assalamualaikum sume..sihat dop???
Kawe sihat sokmo..aty jer byk tak senang..huhu:)
Wokeyp..bercerita pasal interbiu ni ken..dah sebulan lbey aku meringkuk kat umah mcm orang x tentu arah..
Hari tu ada ler dpt kol for interbiu..tp..itew ngatkan tok Hosp Pakar Puteri...tapi Penawar Pasir Gudang..
Tak kisah la kan..janji ada..tapi yang masih jadi tanda tanya..sama ada dpt o tak..hurmm...
Kusot again..wadehel lolx..ahaks..
Tapi cem biasa..asal interbiu jer..adrenaline tros naek..gabra thap cipan wa ckp lu..jantong mcm nk benty tyme tu jugak..haha..
Da la tyme 2 aku org first kne interbiu..memey tak ah..
Tapi..alhamdulillah sbp yang interbiu tu sgt best..so,x brape neves sgt lah masa tuwh..
Btw..hope dpt la diterima bekerja..penad siod dok umah..hehe..(~,~)


motif : aku suka purple..huahuahua

Wednesday, November 2, 2011

Apeee pon Tak boley...aiyakkk...

Assalamualaikum u olz..u olz...
heyh..asal tajuk ni ain???
macam bangang jer tajuk aku...
sorry..kehausan idea..
ni da masok sebulan lbey aku jadi pekebun anggur taw2..
wat malu bangsa je kau ni ain..huh..
nak kata aku tak usaha..
tak ikhtiar..sgt tak mungkin..
aku da sepahkan aku punyer resume..
jadik femes jap kat email HR2 sekalian..
tapi apee pon tak dapat..
dapat kecewa ada la..
kadang2 aku pon malas nk pkir..
wat kusot otak jer...
sbp masalah ni jer..
aku bole timbulkan byk masalah..
naseb masalah2 yang laen tu da settle..
no more crying for this moment..
da mls nak sedey2...
nanges kalau dapat kije ke..dapat duit ke..
nak jugak nanges sampai berdarah..ahaks..
hidop mesty diteruskan..
jangan give up ain..
ramai yang support...dont worry be happy..
ok lagi satu..
aku tak suka sangat bila aku dok diam2..sunyi sepi..
tup2 ada owg men cucuk2 n buat masalah ngan aku..
hesh..hangen2...
mintak2 xada lah yg cari hal..
aku tak minat nak bertekak sbp benda nonsense ni...
buang masa ok..
so love what u do n do what u love..
jangan kasau sayep...
kang kaki makan kau..
adios amigos..
nah..amek flying kick ikhlas dari aku..


budak paling comowt :)
dari kiri : aku, adek spupu aku n adek aku yang second..