CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 1, 2011

Cinta Muka Buku

Kalau sape2 tak taw lagi ni la tajuk lagu Najwa Latiff yg menang carta Hot.fm..Pertama kali taw lagu ni bile tgok wall incik apis.Masa tu geram btol aku dye dok puji2 dak 2 comel..aku xnak plak dye puji..so masa 2 aku pon malas nk view video 2..haha..jeles punye pasal..pas2 ada satu hari tu masa aku ngah keje syif pagi..baru nk start bersihkan patient tetiba je dye send mesej “Cinta Muka Buku”..Then ngan rasa jeles yg x berapa dapat nak ditahan2 lagi..tangan pon menaip.. “kalau b nak sgt dye g lah..kan dye comel..sore sedap”..huh..sumpah gua menyampah..
Najwa Latif

Lepas dari 2..masa ngah mesej aku pon tnye..

Ain: b ngah wat pe?
Apis:dengar lagu kat hp jer
Ain:lagu pe?
Apis:Cinta Muka Buku
Ain:ish..x abes2..


Betol2 minat nampak..haha..Then,pada satu hari di rumah aku..aku dengar gak lagu cinta muka buku ni kat radio..siyesly sedap..muzik, lirik n suara najwa..ermm..

Lastly,aku soh adek bongsu aku download lagu 2..konon nak feel lirik lagu 2..ternyata memang sedap..ada kne mengena ngan kisah kita..start hari 2 aku pon suka dgar lagu 2..hehe..

Lirik


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju 

Oooo 
Itulah cinta yang satu 
Cinta di muka buku
Cinta Muka Buku by Najwa Latif
Sumber: liriklagu.net