CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 17, 2011

Pempuan kuat makan....

tengok muka pempuan kat atas ni..
gler bahagia muka dpt makan..haha
masa ni saje je mengada2 mkn siap ltak tisu lagi kat dada..
bajet mcm mkn kat hotel jer kan??
padahal mkn makanan tapau jer..hesh..
apeee pon tak boleyh minah ni..
kuang,kuang,kuang
maaf yer awek apis mang gini..
nampak makanan mcm nampak emas jer..hahaha
apa yg penting..
pempuan ni cuba tok mkn banyak sebap kononnyer nak bagi gem0k..
tapi sedeyh..(ala2 slang Jai KL Gangster)..
tak gemok jugak..
bagilah mkn 4 lori p0n..
badanyer segitu gak..huhu..
sampai satu hari tu aku dpt nick name baru..

TOYOL!!!!
hish..hud0h n0 la k0 ni..hik2..

gara2 aku mkn tak hengat2 kat mamak masa tuwh..
haha..jhat tol dak2 ni...
owkey..rasenyer 2 jer kot.
style aku tak suke membebel panjang lebar..
bukan orang nak baca n0..hehe..
okey..chow bedah...
zasssssssssss!!

Friday, September 16, 2011

Cinta Muka Buku epis0de 2..

Hyep u olz..
Assalamualaikum w.b.t..
actually kite ngah menghidap penyakit bosan yang kronik..ekekeke..
Apeee p0n tak bleyh...
Ni kite sesaje nk surutkan penyakit tu ngan mengep0st entry yg mungkin merapu..
Wokeyp..first tersgt la happy balek kampung..
sgt la peaceful..dpt tgok mak n adek-adek ku yang tembam..hehe
Okey2..berbalek pada ape yang aku nak cter ni..
still tentang cinta..
aku ni bukan la jiwang sebenanya..
dan aku berasa kekok bila terlalu romantik..
aku suka tgok couple (yg dah kawen ataw belum kahwin)
sgt sweet owkey..
nak jadi mcm 2..tapi tak bape superb ar..hehe
tapi semalam tetiba jer kesengalan terserlah lalu aku p0n.....
mengada-ngada ngan incik..
padahal tyme 2 incik ngah saket..cian dye..sob3..
cternyer aku sesaja jep gune panggilan laen sket..
ala2 meloyakan tekak aku sendiri..
apatah lagi incik..huahuahua..
panggilan yang aku gunekan ucuk ngan anje..comel kan??
sampai incik kate ni: "nak muntah aku dengo..haha"
tapi pas2 dye layankan jugak..
incik ni mang best..
dye mcm astro lah.."macam2 ada"
kita sukeeeee!!
agagagaga..
mcm minah rempit ke??haha
ni placing jer ngan gf no.2 incik..
..kaki tak sampai nk ride..
di snap oleh ucuk kite =D

s0 sweet this song..ermm...


tadi masa aku ngah usha lagu baru kat youtube..
tiba-tiba terpasan lagu ni..
actually da pnah dengar..
cuma tak tahu tajuknyer..
s0 now..dah jmpe..
ucuk..lagu ni tok ucuk..
anje dedikasikan khas t0k ucuk tomey..hehe
cik haty said: saje nak mengada an??ok ..peace ( ~,~)

Friday, September 2, 2011

Mat Rempit vs Budak Mesjid

Hehe...maaf yer b..nak ngumpat sket..
Aku sgt ske pic incik yg ni..sweet gler..
Sjuk pwot cik peah pregnantkan dye..
Mcm ada ciri-ciri calon suami soleh gitu lorh..hehe..
Kalau la betol2 incik mcm ni..alahai..
Alaaaaaaaa..sukenye.
Sama ada betol tak..
2 urusan dye ngan Allah..
Ape2 pon dye ni lah bf,teman ketawa,teman gadoh (gadoh x hengat dunia..ase mcm nak kiamat),bahan tok aku menganjeng..
Sometimes dye mcm abang aku..dok membebel jer keje..haha..
Tapi bile cter sal ego..hah,amek kaw..
Ego setebal kerak bumi..memang jahanam aku kalau layankan sgt ego die..hehe..
Pape pon aku taw dye syg aku..(kan mok2??)..
Kita syg awk b.. 
Ejah sket bohhhh!!!


Soalan Cepumas..muehehehe..

Bila tiba hari raya jer..memang rumah mak tok aku ni x putus2 tetamu dtg..sedare yg jawuh2 pon sanggup dtg..apetah lagi sdare yg dkat2 ni..haha..tapi yg x boleh nk blar sgt..bila ada yg tanya teman bila nk kawen..ades..sesuatu yg mls nak di dengo..haha..bkn tak nak..tapi lom sampai seru..keje pon tak..ada haty nak kawen..jgn berangan la cik ain oit..haha..sebagai manusia waras dan normal memang teringin lah,sebap nak jdikan yg haram pada yg halal kot..pah 2 tgok lak dak2 yg muda2 ada yg dah kawen..maw nyer x tergugat..rase cam x market..hikhik..(ni kalau mak baca,sumpah die kate aku gatal..sowi mak...)ish...x leyh2..kejar kerjaya dulu..lagipon, dgn confident level yg melambung2..takkan lari incik apis dikejar..haha..(tak gitu ling???)ntah pape la aku merapu ni..hmmm..

Thursday, September 1, 2011

Cinta Muka Buku

Kalau sape2 tak taw lagi ni la tajuk lagu Najwa Latiff yg menang carta Hot.fm..Pertama kali taw lagu ni bile tgok wall incik apis.Masa tu geram btol aku dye dok puji2 dak 2 comel..aku xnak plak dye puji..so masa 2 aku pon malas nk view video 2..haha..jeles punye pasal..pas2 ada satu hari tu masa aku ngah keje syif pagi..baru nk start bersihkan patient tetiba je dye send mesej “Cinta Muka Buku”..Then ngan rasa jeles yg x berapa dapat nak ditahan2 lagi..tangan pon menaip.. “kalau b nak sgt dye g lah..kan dye comel..sore sedap”..huh..sumpah gua menyampah..
Najwa Latif

Lepas dari 2..masa ngah mesej aku pon tnye..

Ain: b ngah wat pe?
Apis:dengar lagu kat hp jer
Ain:lagu pe?
Apis:Cinta Muka Buku
Ain:ish..x abes2..


Betol2 minat nampak..haha..Then,pada satu hari di rumah aku..aku dengar gak lagu cinta muka buku ni kat radio..siyesly sedap..muzik, lirik n suara najwa..ermm..

Lastly,aku soh adek bongsu aku download lagu 2..konon nak feel lirik lagu 2..ternyata memang sedap..ada kne mengena ngan kisah kita..start hari 2 aku pon suka dgar lagu 2..hehe..

Lirik


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju 

Oooo 
Itulah cinta yang satu 
Cinta di muka buku
Cinta Muka Buku by Najwa Latif
Sumber: liriklagu.net

Coklat..nyum nyum!!!

Guys....now kte nk cter sal coklat..benda ni memang x dpt di nafikan memang ramai yg suka ini..termasuk tuan pnyer blog ni..adush!!da terliur ni..naseb da abes pose..hehe..bile kite tgok iklan2 kat tv mcm2 jenama coklat ada..tu blom pegi kat kdai2 atau shopping complex lagi..ermmmmm..memang byk la..tapi fav i tetap cadbury..sejak azali lagi..lalalalala..ok now,lets check it out pe yg bagus sgt coklat ni..


Yang go0d2 pasal Coklat (~,~)
~Dark chocolate yg mengandungi lbey banyak koko dikatakan boleh mengurangkan risiko tok dapat heart attack.Tapi hanya bleh amek sket jer..senang citer ianya bagos tok sistem peredaran darah la..Selain tu,dark chocolate gak dpt mengurangkan tekanan darah..Ianya juga melindungi salur darah (artery) dari penghasilan plaque yg boleh menghalang pengaliran darah.


~Study yg di buat kat Karolinska Institute yg diterbitakan dlm Journal of  Internal Medicine mendapati pesakit jantung yang mengambil coklat at least dua hingga tiga kali seminggu dapat mengurangkan risiko kematian disebabkan faktor tu tiga kali ganda berbanding peghidap sakit jantung yang tak ambil coklat sama sekali.


~Ramai yg kata coklat ni penyebab jerawat..actually ni mitos semata-mata coz tak ada bukti yg mengiakan hal ni..so,dont worry too much about that.


p/s: pengambilan coklat terlalu banyak boleh mengakibatkan obesity jgak..terutama coklat manis..so control..


"Coklat pon boleh meningkatkan mood gembira..hehe.."

Sumber: wikpedia